My world, My Rules

I am what ever I say I am

Underbar start på minisemestern!

Publicerad 2012-06-28 19:29:58 i Gott och blandat

Idag! BÄSTA DAGEN EVER!!! Okej iaf på ett bra tag. Du vet, när man stöter på en person som är så himla rolig och likasinnad. En filur som man bara skulle kunna tänka sig att sitta och prata med en hel dag.
 
Life is wonderful right now...
 
Har en del kanske på kalendern men jag tror nog att jag klarar en del annat...
 
Hmm hmm hmm... Gaaaaaaaaaaaaaah Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva min totala euforiska beteende just nu mer än att skriva EUPHOOOOOOOORIAAAAAA WE'RE GOING UP UP UP UP UUUUUUUP!
 
 

My life right now

Publicerad 2012-06-26 19:14:00 i Gott och blandat

Jag önskar att jag kunde ha två veckors semester med sol, drinkar och en riktig beach... Komma hem asbrun och bara säga "in ya face" till min verklighet som säger "du har inte råd att åka någonstans din fattiglapp". Anledning nr ett till varför jag inte har tagit semester. Men jag önskar att jag kunde det... Önskar det verkligen. Nästa månad har jag betalat klart två saker (ja det känns underbart, typ 500 spänn mer i månaden(eller likadant bara att jag betalar klart något annat). Idén är att jag ka ha så lite att betala som möjligt. Kan säkert betala klart drygt fem saker iår, om jag verkligen försöker. Vissa kräver mer än andre, andra bryr sig inte, så dom som inte bryr sig tar jag med en nypa salt och låtsas som att det regnar så att jag kan betala klart något annat. Hatar detta, minns när jag inte hade det bättre sist. Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan och skippa alla mina misstag... Kan jag det? Snälla?

Idag, ikväll, imorn...

Publicerad 2012-06-26 13:44:50 i Gott och blandat

Såååå mkt på g... Önskar att jag hade tagit ledig imorn, kommer vara sjukt stressad. Jag kommer få besök imorn från Belgien, på tors drar vi runt stan och sen så ska jag tvätta när de drar vidare till Västerås. Fredag åker jag till Västerås och spenderar helgen där med den å flera tusen till (yey!). Sen åker de hem på söndag, så på måndag kommer jag att kunna pusta ut... Yey... And that's my week! :)

Film nr 18 av 101: Forbidden planet

Publicerad 2012-06-24 23:09:56 i 101 filmer att se innan du dör

Förbjuden värld (1956)
 
Pulpit rock
Amerikans film, färg. Filmens handling och karaktärer är inspirerad av William Shakespeares Stormen men utspelar sig i början av 23:e århundradet. United Planets rymdskepp C-57D har skickas till planeten Altair IV, 16 ljusår från jorden, för att undersöka vad som hänt den försvunna expedition som tjugo år tidigare landade på planeten. Innan de landar får de kontakt med doktor Edward Morbius som varnar dem att besöka planeten.

Väl på planeten berättar dr Morbius om en okänd kraft som dödade hans besättning och förstörde rymdskeppet the Bellerophon. Bara Morbius, hans fru (som senare dog av naturliga orsaker), och hans dotter Altaira, nu 19 år gammal, överlevde. Han fruktar nu att samma sak ska ske med C-57D:s besättning.

Under sin tid på planeten har doktor Morbius gjort enorma tekniska framsteg, vilket förvånar expeditionsmedlemmarna då han inte ens var med som tekniker på den första expeditionen. Bland annat har han skapat Robby, en robot byggd att lyda under de tre robotlagarna och som kan tillverka i stort sett vad som helst. Till slut visar sig orsaken till de tekniska framstegen, liksom den mystiska kraften, ha sin grund i planeten och dess förflutna.

 

Pulpit rock

Förbjuden värld (eng: Forbidden Planet) är en amerikansk science fiction-film från 1956, filmad i CinemaScope och Metrocolor producerad av MGM. Filmen är regisserad av Fred M. Wilcox och några av huvudrollerna spelas av Walter Pidgeon, Anne Francis och Leslie Nielsen. Både karaktärer och scenarier är inspirerade av Shakespeares Stormen,och det finns partier inspirerades av Freuds teorier kring det omedvetna men ramberättelsen är i övrigt ganska enkel.

Filmen innehåller ett antal oscarsnominerade specialeffekter och banbrytande elektronisk filmmusik. Detta är också första gången som både Robby the Robot och det tefatsliknande rymdskeppet C-57D förekommer på film. Filmen var den första science fiction-film som kostade över 1 000 000 dollar. (Källa : Wikipedia)
 
Filmen var helt ok, tyckte mest om specialeffekterna, den till monstret eftersom den såg helt ok ut för att vara från 50-talet. Jag kan faktiskt tänka mig att rekomendera den till en äkta sci-fi älskare.

Film helg

Publicerad 2012-06-24 13:29:38 i Filmer och serier

Vilken helg det har varit. Filmer filmer filmer!
 
Dessa filmer såg jag under helgen
Indiana Jones triologi (orkar inte lägga upp trailer på dessa)
 
Public Enemies
 
Filmen som är verklighetsbaserat. 3 av 5
 
Equilibrium
 
Så bra film, man kan inte riktigt förutse det hela om filmen. 4,5 av 5
 
 The Adjustment Bureau
 
Oväntad film, oväntad slut. 4 av 5
 
Invasion of the bodysnatchers
 
Gammal, men ok. 2,5 av 5
 
The vow
< 
Filmen var inspirerad av verkliga händelser, väldigt fin story. 3,5 av 5

Film nr 17 av 101: Invasion of the body snatchers

Publicerad 2012-06-24 12:01:13 i 101 filmer att se innan du dör

Världsrymden anfaller (1956)
 
Pulpit rock
Amerikansk film, svartvitt. En man hittas och berättar att staden Santa Mira har ändrats, alla har blivit utomjordingar! Han återberättar hela hans hemska upplevelse men ingen tror honom. Kommer världen tas över av utomjordingar som tar över kroppen medans vi sover?
 
Pulpit rock
 
Filmen i sig har en väldigt bra historia som kan användas om och om igen. Det jag tycker är att slutet är väldigt abrupt och man får aldrig ett riktigt grepp om vad som kommer verkligen hända med jorden. En av dess många omfilmingar är den nya versionen under namnet The Invasion med bla Nicole Kidman. En mycket bättre adaption av filmen som samtidigt känns mer "verklig". På versionen gjord 1956 så kommer utomjordingarna från en slags fröbalja eller fröskidor. The invasion ger oss även en bättre skådespelare än Kevin McCarthy. Tyvärr, jag störde mig på skådespelaren. Om det var hur han agerade eller om det var "han" som person kommer jag aldrig riktigt veta, men jag kommer inte se om filmen. Det är ganska säkert. Men ett stort plus är specialeffekterna som filmen hade, från oformade människoklumpar till riktiga kopior.
 

En sorlig liten berättelse

Publicerad 2012-06-23 07:06:00 i Gott och blandat

Såg en så sorglig video, om en liten blind valp och jag sitter här och lipar. När det gäller djur så kan jag inte se dem lida, jag blir alltid så ledsen. Djur kan inte skydda sig som oss människor och visa ägare är så oansvariga.
 
Jag tänker på min lilla Chibiz när jag ser videon. Sen den, tänk lite på hur djur kan ha det.
 
 

1-0 Portugal, grattis

Publicerad 2012-06-21 22:52:29 i Gott och blandat

Ok, så efter en lååååång match så gör ÄNTLIGEN någon mål, och det blev Christian Rolando. Yes... Helt ok men han kunde väl ha gjort det innan. Men ok, grattis Portugal efter en lång match så blev det vinst,
 
Nej nu ska jag göra klart min retursedel och kolla på En idiot på resa... Åh vad den är underbar!

Portugal - Tjeckien

Publicerad 2012-06-21 21:59:22 i Gott och blandat

Jag är så besviken på Portugal... Det har gått 56 min och Ronaldo har sumpat flera chanser.... Usch...

Nej jag borde inte kolla på fotboll... Jag borde städa, hahaha!

I am the conversation killer...

Publicerad 2012-06-21 16:00:53 i Gott och blandat

Jag har upptäckt en sak... Jag kan verkligen vara en riktig idiot! Ibland vill folk inte höra att du inte kan en sak, utan förväntar sig ett positivt svar och så kommer jag med mina "lets just end this" svar.
"Kommer du med lördag?" "Nej."
"Vad tyckte du om den där filmen?" "Hatade den."
"Kommer du hitta på något under helgen?" "Jepp."
Gaaaah! Jag är verkligen samtalsdödare... Och jag kom på det nu... Suck... Ok, men jag kan ju försöka ändra på det? Kanske...

Hehehe... Åh, bara fyra timmar kvar och sen är det HELG!

Yey! :)
Har jag planer? Ja ;)

Kvällen

Publicerad 2012-06-19 15:00:01 i Gott och blandat

Har lite huvudvärk men jag kan gissa varför... Har fortfarande blöt hår eftersom allt är uppsatt just nu... Gillar min halvgalna look, men jaja, alla kanske inte kommer uppskatta det.

Längtar sjukt mkt efter ikväll... Hoppas bara att ett par INTE kommer vara där, dock är det 50-50 chans att de kommer vara där... Men jag försöker inte tänka på det...

Hungrig.... Hungrig... Dagens frukost var inte den bästa och intogs 11:30... Gissa hur hungrig jag är!

Fotboll och öl ikväll

Publicerad 2012-06-19 14:01:11 i Gott och blandat

Japp, ska se matchen mellan Sverige och Frankrike.Som alla vet så är det mer en "for the honour"- match än en match för att kunna komma vidare i EM. Synd... RIktigt synd. Men jag hejar på Spanien främst och sen på Tyskland... And that's it. Italien har spelat ganska bra, men SPANIEN!!!! OLÈ!!!!
:)

C ya

Vilken lunch...

Publicerad 2012-06-18 18:50:27 i Gott och blandat

Fortfarande mätt efter kycklingbröstet med varm fetaost och baby klyftpotatis men jag måste ändå trycka i mig lite sallad... Det är så mumsigt med mammas sallad som i princip bara är isbergssallad och babyspenat... Och annat såklart men det är så gott :)

Mmm... Känner mig så nyttig hahaha!

Höres!

Nattis

Publicerad 2012-06-18 00:11:16 i Gott och blandat

Så jag stannade kvar hemma hos mamma efter en underbar familjemiddag så huvudmålet var lax. Åh, jag älskar lax! Däremot så var det inte planerat att jag skulle stanna så jag har inga ombytes kläder... great... Men jag får gå upp tidigt.
Nä, efter tre timmars tupplur så ska jag sova nu hehehe, nattis!

Vilken dag!

Publicerad 2012-06-17 01:43:01 i Gott och blandat

Äntligen hemma... Dagen skulle se ut såhär: Tvätta, packa grejer, hem till Eli och sen till mamma. Men ja, så blev det inte. Såhär blev min dag.

Vaknade runt 9.30, sorterade tvätt i lugn å ro och tänkte städa lite mellan "pauserna". Trött så beslutar jag mig för att ta det lungt och koncentrara mig på att ta det lungt. Påväg tillbaka till tvättstugan så måste jag såklart vricka foten... Ja, det du, var inte kul alls. Vrickade den riktigt illa, men blev tvungen att resa mig upp, borsta bort "skiten" och plocka upp allt jag tappade då jag föll ner för backen... Så jag fick tvätta klart men det var inte kul, hade så ont. Så plötsligt började jag inse att jag kanske skulle bli tvungen att ställa in mina planer.

Jag tvättade klart och vilade en liten stund och beslöt mig att åka till Eli, även om jag blev sen. Men inte hem till mamma. Eli bjöd på Tacos och pankakor som han hade lagat. Eli, min käre kock :) Sen blev det tv-spel och film. Jätte kul. Sen åkte jag å Made hem, dock så fick jag ett samtal från en kompis. Kom till Grönan! Jaha, så jag åkte till grönan, var framme 22, dansade (!) också.

Nu har jag kollat klart SVTs repris på Grekland matchen och Little Britain. Imorn kommer jag åka till mamma, men jag funderar om jag stannar eller ej... Kanske.

Go natt ! :)

Trött men ok

Publicerad 2012-06-14 11:35:45 i Gott och blandat

Ont i magen, fötterna och trött... Efter Lenny konserten har jag inte hunnit komma tillbaka på banan, men hoppas på att kunna sooooova till helgen... Ska hem till mamma på lör kväll, ska sen på middag på sön, mys mys :3 Sista gången på ett bra tag som jag kommer kunna bara sova över sådär, nu när mamma ska ha en gäst. Trevligt med sällskap för mamma. :) Varit ganska orolig nu när hon ofta ringer mig och känner sig ensam, men tro inte att hon är hemma hela dagarna. Hon är ganska aktiv och ute med vänninnor.

Ska försöka komma ihåg att skriva mer sen!

I love you Ginnifer!!!!!

Publicerad 2012-06-12 00:32:57 i Gott och blandat

Åh Ginnifer... I alla dina roller så hittar jag mig själv... Kyaaa...
Ginnifer Goodwin


Har kolla på He's just not that into you och Something borrowed.... :3

Längtar till säsong två av Once Upon A Time....

Pulpit rock
Pulpit rock

Film nr 16 av 101: 20.000 Leagues Under the Sea

Publicerad 2012-06-11 00:08:50 i 101 filmer att se innan du dör

En världsomsegling under havet (1954)


moving pictures for tumblr Pictures, Images and Photos

Amerikansk film, färg. Ett mystiskt "sjöodjur" har under en tid attackerat och sänkt fartyg utanför den amerikanska kusten, och fartyget Abraham Lincoln får i uppdrag att kontrollera och förgöra odjuret. Även Abraham Lincoln blir dock attackerat och sjunker, men tre av passagerarna överlever, och tas omhand av kaptenen på det som i själva verket är ubåten Nautilus, Kapten Nemo. Han tar dem till fånga, för att ta dem på en resa jorden runt i sin ubåt, och visa dem att det finns en bättre värld än den ovanför ytan. (Källa: Wikipedia)

Filmen fick några oväntade barndomsminnen att vakna till och jag tyckte så mycket om filmen, trots att jag märkte såklart hur människor i allmänt försöker fixa till världen men de lyckas inte, vi behöver något annat.  Kan absolut tänka mig att se om den :)

moving pictures for tumblr Pictures, Images and Photos


Ps! Kapten Nemo är oväntat attraktiv...

Repriser, repriser :P

Publicerad 2012-06-10 23:39:34 i Gott och blandat

Jag måste vara småknäpp! Jag sitter just nu och lyssnar på reprisen av resultaten av Eurovision Song Contest... Är jag bara så eftersom jag såg den utan någon typ av kommentar, och att bara höra hur Sverige håller andan... Fast hehehe jag vet ju vem som vinner ;)

Åh... Jag vill inte ta ut segern för tidigt... Vinner vi ikväll blir vi historiska....



Darling, vi ÄR historiska!

Hahaha, hur kan man inte skratta åt svenska kommentatorerna, speciellt den manlige kommentatorn... Hahaha, hysteriskt roligt! :D

If the music tells it, then it tells it =P

Publicerad 2012-06-10 21:51:58 i Gott och blandat

1. SÄTT DIN MUSIK PÅ BLANDA.

2. KLICKA PÅ NEXT-KNAPPEN EFTER VARJE FRÅGA.

3. ANVÄND SÅNGTITELN SOM SVAR PÅ FRÅGAN.

4. FUSKA INTE.

1. Hur mår du idag?
Hit the floor

2. Kommer du långt i livet?
Antidote

3. Hur är/var skolan för dig?
Decode

4. Vilket är ditt livs themesong?
With you

5. Vilken är din livshistoria?
Rolling in the deep

6. Hur ser din framtid ut?
No more sorrow

7. Hur blir din morgondag?
Papercut

8. Vad är det bästa med dina vänner?
Levels

9. Vilken sång beskriver dig bäst?
Euphoria

10. Hur ser ditt liv ut just nu?
Somewhere I belong

11. Vilken låt kommer att spelas på din begravning?
Lying from you

12. Hur var du som barn?
Given up

13. Vem kommer du gifta dig med?
Made of

14. Hur ser världen på dig?
Drive by

15. Vad tycker dina vänner om dig?
What's the point

16. Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
What I've done

17. Kommer du någonsin få barn?
Dirty little secret

18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Breaking the habbit

19. Hur blir du igenkänd av folk?
Where have you been

20. Vilken är din livsfilosofi?
In the end

21. Vad tycker dina föräldrar om dig?
21 Guns

22. Tycker andra att du är attraktiv?
From the inside

23. Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
Leave out all the rest

Vad är mitt värde?

Publicerad 2012-06-10 21:36:29 i Gott och blandat

Vad är jag värd?

NATURLIG HÅRFÄRG ?

[] Rödhårig - 700 kr
[] Brunhårig - 200 kr
[] Blond - 500 kr
[x] Svart - 100 kr
[] Flintskallig - 50 kr
[] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?

[] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[] Grå - 500 kr
[x] Brun - 200 kr
[] Annan - 100 kr

LÄNGD ?

[] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200-160 cm - 1700 kr
[] 160-140 cm - 1500 kr
[] 140-120 cm - 700 kr
[] 120-100 cm - 400 kr
[] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?

[] 41-60 - 1200 kr
[] 31-40 - 1000 kr
[x] 26-30 - 700 kr
[] 21-25 - 500 kr
[] 18-20 - 200 kr
[] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?

[] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[] Enda barnet - 2000 kr
[] Mellanbarn - 1000 kr
[] Tredje barnet - 1000 kr
[] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?

[] Nej - 4000 kr
[x] Sällan - 3000 kr
[] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[] Ibland - 2000 kr
[] Bara på helger - 3000 kr
[] Alla andra dagar - 500 kr
[] En gång om dagen - 100 kr
[] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?

[] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[] Inga synfel - 1000 kr
[x] Glasögon - 500 kr
[] Kontaktlinser - 200 kr
[] Opererat - 100 kr
[] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]

[] Rosa - 20,000 kr
[] Mörkbrun - 8000 kr
[] Guld - 7000 kr
[] Grå - 6000 kr
[] Blå - 5000 kr
[] Vit - 4500 kr
[] Svart - 4500 kr
[] Röd - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[x] Silver - 3000 kr
[] Lila - 2500 kr
[] Gul - 1000 kr
[] Orange - 1000 kr
[] Rostig - 150 kr
[] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?

[] 45+ - 3000 kr
[] 43-45 - 2500 kr
[x] 41-43 - 2000 kr
[] 38-41 - 1000 kr
[] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]

[x] Röd - 6000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[] Blå - 450 kr
[] Brun - 500 kr
[x] Lila - 2000 kr
[] Vit - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[x] Orange - 3000 kr
[] Gul - 3000 kr
[] Rosa - 1000 kr
[] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?

[] Ja - 5000 kr
[] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[x] Penna och papper - 20.000 kr
[] Bad någon om hjälp - 1000 kr

RESULTAT: 46.200:-

Min soffa är här! :3

Publicerad 2012-06-10 20:40:59 i Gott och blandat

Yey! Tvåmanssoffa och en fåtölj... Ahhh.. Starting to feel like home :)

Kollade på fotboll, det var en ganska spännande match mellan italien och spanien... faaast jag såg dom fem sista minuterna, he he he... Ska kolla halva matchen mellan tyskland och portugal. såg första halva igår men inte den andra, hehehe..

jag hoppas att ni alla får en god vecka :)

Lördag i all hast

Publicerad 2012-06-09 23:42:25 i Gott och blandat

Idag var jag ute i princip hela dagen.... Först började det regna men sen dök solen upp. Hade kul med Meli och senare med moster och några vänner. Vi spelade en del bordspel och kollade fotboll. Bäst ikväll var när jag och M spelade domino tillsammans, kändes som om att jag hittade en slags storebror och det var nice. Trött, ska få hem soffan imorn å allt är KATASTROF!!!

See ya!

Wordfeud

Publicerad 2012-06-08 17:16:39 i Gott och blandat

Jag brukade tycka m Wordfeud förut, tills jag började hittade fler och fler oseriösa personer, ska inte dra ena könet över en kam men med tanke på att jag är tjej så kan ni gissa vilka som ”stör” mig mest. Inte nog med att de kan ha bilder där de spänner sig så har vissa på sitt kön… Nice (NOT!!). Vad är det här för skit? Allstå så oseriösa personer. Tack och lov så heter jag GulleGrizzzen_6ig så ingen kommer kunna säga att är oseriös… Ha ha…

 

Nej men allvarligt talat så kan man gissa vad jag heter överallt, dvs på Instagram och Wordfeud. Jajamen, jag heter muffiat.  Nej nu ska jag hem, skriver lite mer senare, bye bye!

Jim Parson

Publicerad 2012-06-07 22:57:45 i Gott och blandat

Jag tycker för mycket om Big Bang Theory :) Kollar på Youtube på lite "Late Nights"... Lovely :)

Min favorit är Jim Parson :)

Kokospankakor

Publicerad 2012-06-06 21:47:33 i Gott och blandat

Jätte goda och enkla, bara att följa receptet

Ingredienser

2 ägg
1 dl socker
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2-3 krm salt
2 dl vatten
4 ½ dl vetemjöl
50 g margarin

Snabbfika

Publicerad 2012-06-05 18:48:09 i Gott och blandat

Tog en snabbfika med en gammal vän och det kändes så surrealistiskt att sitta med J som nu är både gift och gravid. Hon såg glad ut och visade även en ultraljudsbild på bebisen. Hon är självklart överlycklig, berättade kort hur allt går och hur länge sen det faktiskt var sen vi sågs. Jag lärde känna henne för ungefär 13 år sen, och det känns alltid lika nostalgiskt när vi ses. Och nu är hon gift och ska få barn. Ja, tiden går verkligen. Hon kommer alltid vara en av mina äldre vänner som jag värderar mycket.  Har många vänner, men få vänner som jag umgåtts i mer än fem år. Dom värderar jag mycket.♥

Adjö

Publicerad 2012-06-04 23:22:52 i Gott och blandat

Jag kan inte fatta att min kollega fick sparken. Jag är chockad. När jag sedan fick samtal av vår chef så hade jag hjärtat i halsgropen... Skulle jag oxå få sparken? NU?! Tack och lov så fick jag inte det, utan fick information kring händelsen. Great, tack för det!

Jag orkar inte skriva mer, men vi får se.... Snackade med Messi och han e taggad att jag ska hjälpa honom med hans fest. Undrar om Eli verkligen har rätt om hans s k känslor för mig... Tvivlar dem fortfarande. Venne varför.

Nattis♥

Helgen är slut

Publicerad 2012-06-03 23:02:31 i Gott och blandat

Jag är såååå trött, jag fattar inte varför. Har sovit ganska mycket under helgen men har lovat mig själv att lägga mig tidigt idag, dvs innan ett hahahaha. Jag skulle kunna sova ut imorn men jag gissar att jag kommer vakna innan. Helgen har varit helt ok, förutom vädret så har det hänt en del. Zonbesöket, film och en promenad i stan. Förutom en massa hushållsysslor, skvaller på donken och matköp. Har spenderat lite för mycket under helgen vilket kommer betyd att jag måste vara extra sparsam. Men det kommer gå, jag vet det. Kommer förmodligen låna 200 kr för gröna kortet, det är det enda jag kommer be om.

Sorry mina små vänner men jag är jätte trött, ska laga klart maten och sova sen.


Kollar på Snow White and the Huntsman. Sch! Berätta inte det för någon! ;)

Ett steg i taget

Publicerad 2012-06-01 11:02:04 i Gott och blandat

Just nu har jag 226 kr på mitt konto. Det är nästa 200 kr mer än vad jag trodde att jag skulle ha och det gör mig något lugnare. Jag är samtidigt glad att ha snälla kollegor som Tasnia och Carro, bara att kunna ventilera då å då är ganska viktigt och väldigt skönt. Som när jag kom till jobbet helt disträ och med panik, hur skulle jag klara mig under en månad på 27 kr? Iofs jag hade lite mer när jag vaknade i onsdags, hade 787, men ok, ska dra hela historien. Dagen innan hade jag drygt 3800 kr på kontot och mamma skickade 2200 för att jag skulle betala hennes räkningar. Fine tänkte jag, betalar dom på morgonen. På morgonen så hände det otänktbara, jag hade 787 kr kvar, tre räkningar att betala, och inga sparade pengar, en mamma som räknade med att jag skulle betala hennes räkningar i tid. Jag trodde att jag hade betalat alla räkningar när jag gjorde min första omgång (första omgång = viktiga räkningar), och sen om jag ville betala in mer på något så kunde jag det. Så jag gjorde det eftersom jag trodde verkligen att jag hade betalt och att pengarna hade dragits. Under helgen så köpte jag kattsand, lite mat för helgen, kattsaker (leksaker, tabletter för tänderna, belöningsgodis, liten klösträd som hon just nu hatar) och hygienprodukter. Som sagt, trodde jag hade mer pengar att röra mig med. Under veckan så köpte jag även på Åhléns och HM, men på onsdag då verkligenheten slog ner som en blixt, så tyckte jag att hela världen hade gått under. Förra månaden hade jag pengar så att jag klarade mig så jag antog verkligen att så var fallet denna månad. Men icke sa nicke. Jag lämnade tillbaka allt och kollade hur mycket jag behövde för att betala. Betalade omgående en räking och det resulterade med 27 kr kvar på kontot. Hade fortfarande två räkningar kvar och behövde dryg 1500 för att betala dem. Räknade med att kunna få tag på 500 då jag lämnade tillbaka plaggen, men 1000 kr? Var, hur, när? Hade snackat med min chef lite snabbt och gav mig tipset som jag hade själv tänkt att ha som sista att bara säga som det var till mamma. Och ja, jag var rädd för det och hade det som sista alternativ. Men jag gjorde det, och gissa vad? Hon överförde 1000 kr och kunde lösa den sista problemet. Sen hade jag lagt ut för tre biobiljetter och började få tillbaka för dom, kommer få nästan 300 kr till. Då har jag plötsligt 500 kr! Åh, mat :3  Sen så ska jag se hur jag löser det med gröna kortet. Men allting kommer orna sig... På något vänster... Hoppas jag! Annars får jag kanske sjunga på Gamla Stan! Ha ha ha..! Eller?

To be continued!♥

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela