My world, My Rules

I am what ever I say I am

The Avengers var awsome! Tyckte att filmen...

Publicerad 2012-04-30 23:39:08 i Gott och blandat

The Avengers var awsome! Tyckte att filmen var så mycket bättre än vad jag trodde!! Och min läckra Chris Evans... Grrr! Och Iron Mans ironi var en uppenbarelse under hela filmen eftersom trots helt actionfyllda filmens kulm, så fick man en skvätt komedi som serverades med oavbruten spänning. Filmen var helt klart sevärd och köpvärd! Funderar på att ha alla dessa actionfilmer hemma. I så fall bör jag köpa capt america, iron man, the hulk och thor... Kanske även Spiderman. Men jag gillar inte Thor... Jag ska dock se om filmen fördomsfri utan att tänka på de brister som jag tycker att filmen har. Jag har iaf alla x-men filmerna och jag är oerhört stolt över det. Japp. Jag är en nörd, u wanna piece of this nerd? Huh?

Dag 90 - SHOPPING!

Publicerad 2012-04-30 14:40:06 i Gott och blandat

Ok kanske inte riktigt men iaf, jag kommer kunna shoppa lite mer... men jag kommer iaf inte shoppa en massa som jag brukade göra via internet, utan tänka mer på vad jag shoppar...

YEY!!! :3

Happy Muffiat :3

Film nr 14 av 101: Them!

Publicerad 2012-04-29 12:32:42 i 101 filmer att se innan du dör

Them (1954)

Amerikansk film, svartvitt. Filmen utspelar sig först i öknen där två polismän hittar en flicka som verkar vara helt paralyserad av en hemsk händelse. De beslutar att ta med sig flickan och sedan undersöka stället. De finner ett hus i öde och all socker är borta. Vad är det för hemska djur eller varelser som håller på att skada människorna? Snart blir flera vetenskapsmän inblandade och upptäcker att de hemska varelserna är myror, med de är fler tusen gånger större än vanligt. De lyckas förstöra boet men inte alla myrdrottningar. Kommer världen bli härskad av myror?

Filmen var helt ok, där emot så gjordes det mer bilder av myror inne i stan, vilket inte stämmer till hundra procent. Men filmen är helt klart sevärd och inte så dålig med tanke på att den är från 1954... Vad vetenskapsmännen misstänkte på filmen var att myrorna kom från all atombombande. Detta ledde till att de undrade om hur konsekvenserna skulle vara med tanke på den nya teknologin och dom nya vapnen. Idag har vi börjat se katastrofala konsekvenser om de olika biovapen och kärnvapen. Vad kommer det bli av oss om vi fortsätter på detta vis? Vilka dörrar har vi öppnat, och vilka har vi stängt?



Film nr 13 av 101: The War of the Worlds

Publicerad 2012-04-29 12:22:24 i 101 filmer att se innan du dör

The War of the Worlds (1953)

Amerikansk film, färg. En dag faller en slags komet ner på jorden, och ur denna kommer inser de att det är ett rymdskepp. En grupp forskare börjar snart inse att dessa utomjordingar har alldeles för avancerade vapen och börjar sammarbeta med militären. Men inget tycks bita på dessa besökare. Är det slutet för jorden?

Filmen börjar med att berätta hur marsmänniskorna är avundsjuka på jorden och beslutar sig för att ta över jorden. Tycker att handlinge är väldigt bra och visar ur en vetenskaplig syn hur liten människan kan vara. Att inte ens atombomben biter dem är ganska intressant, då atombomben är en av människans starkaste vapen. Jag tycker mycket om ett av meningarna som sägs på filmen som på ett ungefär säger att "gud i sin vishet skapade små mikrobakterier för människan", ok, inte helt korrekt citerat men det var som sagt på ett ungefär.

Filmen vann en Oscar för Bästa specialeffekter och nominerades dessutom till en för Bästa ljud och en för Bästa klippning.

Filmen har även kommit ut i en modern version år 2005 med bl a Tom Cruise i huvudrollen. Den stora skillnaden är att den nya versionen så är det mer ur en vanlig människas synvinkel. Om jag fick välja så väljer jag såklart den äldre versionen. Om ni inte har sett den, så titta på den och så kommer ni förstå vad jag menar.


Film nr 12 av 101: It came from outer space

Publicerad 2012-04-29 11:05:37 i 101 filmer att se innan du dör

It came from outer space (1953)

Amerikansk film, svartvitt. En kväll ser amatörastronomen John och Ellen en slags komet falla ner från himlen och de beslutar sig för att undersöka saken. Väl på plats inser John att det inte alls är en komet, utan en rymdskepp, men ingen tror på honom. Dessa utomjordingar tar sedan människoskepnad, som en slags klon. Människorna som de härmar hålls som gisslan. När John kommer i kontakt med dem ser han dess riktiga skepnad. Men är dettta en första våg av utomjordningar eller har de bara råkat hamna här?

Filmen är helt ok, ganska kort med tanke på att den är ca 75 min, men ger all information man behöver. Visst, man får inte se utomjordingen så många gånger, och man hinner tröttna på sången som de har när utomjordingen spanar på människorna. Jag kallar den låten, den klassiska låten. Definitivt sevärd, och har ganska bra visuella effekter med tanke på när den kom ut. Lite kul fakta är att denna film kom ut som 3D, så ni kan tänka er hur publiken var.

Kan inte sova

Publicerad 2012-04-29 02:04:25 i Filmer och serier

Jag har inte mått bra idag så jag har mestadels sovit idag. Så "vaknade" jag runt 23 igen och nu så har jagvarot uppe, men jag känner att jag måste sova snart igen. Har ätit, druckit vatten men jag behöver dricka mer. Plockan undan disken, men jag behöver verkligen städa senare idag.

Så just nu ska jag kolla på The art of getting by... Och kanske sticka... Lust att spela SIMS... kanske dags att skaffa den igen? :P

Dags att raka benen...

Publicerad 2012-04-27 16:37:27 i Gott och blandat

Sommarsol, kjol och korta byxor... Vad visa man mest då? Japp... Ben... Vader... Vad bör man göra då? Ja rakade ben! Inte nice att ha långa mörka hårstrån (förutom killarna då he he). Så dags att förnya förrådet, köpa vax osv....

Hatar att vara tjej ibland...

SOL! :D

Publicerad 2012-04-27 15:44:27 i Gott och blandat

Äntligen! Nu känns det att det är snart sommar! Wie! :D Äntligen! Nu känner jag att jag måste träna ännu mer! PRESS!

Underbart härligt! Åh, det kommer bli en u...

Publicerad 2012-04-27 08:29:33 i Gott och blandat

Underbart härligt! Åh, det kommer bli en underbar längtan efter att se mina superhjältar. I ordning så kommer The Avengers idag, 3 juli The amazing Spider-man, 25 juli The dark knight rises, dock så får man vänta till nästa år på filmerna Iron Man 3 i maj, Man of steel i juni (med snyggingen Henry Cavill!) och The Wolverine i juli. Gah! LÄNGTAR! This is the final countdown!

Mjällfakta

Publicerad 2012-04-26 14:12:06 i Gott och blandat

Vad är mjäll, egentligen?
Svar:
Mjäll kommer från en jästsvamp, Malasseiza, som normalt finns överallt på huden hos de flesta vuxna. Hårbotten, precis som den övriga huden, förnyas ständigt och de yttersta hudcellerna lossnar som torra små fjäll. Men det är först när flagorna blir synliga som vi kallar dem för mjäll.

Varför får man det?
Svar:
Vissa människor har den här svampen i stora mängder, andra kan vara extra känsliga för den, och i båda falen reagerar huden med att producera mer hudflagor än normalt. Stress, sjukdom och trötthet kan dessutom öka på mjällproduktionen, och har man problem kan det vara bra att se över de bitarna i sitt liv.

Hur vet jag att jag har mjäll och inte bara torr hårbotten?
Svar:
Om de vita flagorna är som små dammkorn, har du bara torr hårbotten. Det kan man få av  till exempel kallt väder, torr luft, för starkt schampo eller om du ofta blåser håret med en hårtork. Mjällflingorna är större, och personer som drabbas lider oftare än andra även av andra slags mjälleksem: kring hårfästet, vid öronen eller på näsvingarna där huden blir röd och lite fjällande.

Kan jag göra något för att undvika det?
Svar:
Mot torr hårbotten hjälper det att använda speciella schampon för just det (t ex Lactacyd Schampo). Löddra schampot i händerna innan så att du inte irriterar hårbotten. Försök också att unvika att få stylingpreparat i hårbotten eftersom alkoholen i dem gör att huden torkar ut.

Mot mjäll använder du specialschampo som innehåller svampdödande medel. Det finns både mildare (t ex Aco Mjällschampo) och kraftigare scampon (som innehåller läkemedlet ketokonazol) att köpa på apoteket.

Kan det vara farligt?
Svar:
Nej, det är helt ofarligt. Har du däremot problem med kraftig mjällbildning som inte går över, eller om du har svår klåda och får röd, fjällande hud i hårbotten, bör du kontakta läkare.

Källa : Amelia.se

Vad beror mjäll på?

Mjäll är synliga, torra, vita hudflagor som lossnar ifrån hårbotten. Hos alla människor förnyas huden i hårbotten men när de vita, torra fjällen ökar i mängd och blir synliga kallas det mjäll. Besvären kan förebyggas och lindras med lämplig behandling, men man kan inte bota mjäll. Mjäll smittar inte.

Orsaken till att man får mjäll kan vara flera.

• Jästsvamp – Finns normalt på huden. Har man jästsvamp i stora mängder kan kroppen reagera med att producera fler hudflagor än normalt.

• Starka hårmedel – Hårprodukter som schampo, mousse eller spray kan torka ut hår och hårbotten och öka besvären med mjäll. Använd därför milda, parfymfria frisyrprodukter.

• Torr hårbotten – På vintern när luften är torrare ökar oftast problemen med mjäll.

• Stress och trötthet – Mjäll brukar öka när man är sjuk, trött eller stressad.

Vanliga symtom vid mjäll

Huden i hårbotten förnyas hela tiden. De yttersta hudcellerna lossnar som små, osynliga, vita, torra fjäll. När mängden hudflagor ökar så kallas det mjäll. Ofta har personer med mjäll även så kallat mjälleksem. Då kliar hårbotten och blir röd samtidigt som den fjällar. Eksemet kan även finnas på andra delar av kroppen till exempel kring ögonbryn och hårfäste, bakom öronen samt på ryggen och bröstet.

Behandling vid mjäll

• Torr hårbotten – Ibland känns hårbotten endast torr utan några synliga hudflagor, då kan ett milt schampo för känslig hårbotten hjälpa. • Måttliga besvär – Om mjällflagor finns utan andra större besvär kan ett milt mjällschampo hjälpa. Det finns en rad olika att välja bland. • Svårare besvär – När besvären är stora med mycket mjäll med beläggningar i hårbotten kan ett schampo som är effektivt mot jästsvamp vara bra. Schampot innehåller ketokonazol och bör användas ett par gånger i veckan i fyra veckor och sedan en gång i veckan eller vid behov.

Goda råd

• Byt schampo då och då • Skölj ur schampot länge • Använd milda parfymfria produkter • Använd balsam • Undvik stress och sov ordentligt

Ska man söka vård?

Om man inte blir hjälpt av mjällschampo efter att ha provat regelbundet bör man söka vård. Orsaken kan vara mjälleksem eller annan hudsjukdom som kräver en annan behandling.

Författare: Elisabeth Berglund, Med. Journalist

Källa: doktorn.com

Dag 86 - The day after the salary

Publicerad 2012-04-26 11:26:18 i Gott och blandat

Ok, denna månad så fick jag ca 2000 kr mindre än vanligt, semesterdag, karensdag och inga kvällar. Aj! Men jag lär väl klara mig hoppas jag... Har inte riktigt kalkuerat ännu om hur det kommer se ut men jag hoppas på det bästa. Jag kommer betala alla mina räkningar och se hur mkt jag kommer kunna röra mig med. Längtar efter den dagen då jag är fri från vissa räkningar. Blä... Men förprognosen såg lovande ut... Än så länge... Men vi får se vad verkligheten säger. Det kanske blir en annan historia där. But I will survive. :) Får nog ta å köpa linser och sånt. Nyttigt och bra... Storkok... Matlådor varje dag. Inga impulsivköp, och jag tror att jag får glömma dom där fina gardinerna. =(

Snart helg och jag är snuvig med huvudvärk. Helgen ser lovande ut... not... blä! Måste till sammisen nu på lördag och träffa nya bekanta... Vill vill vill... Men jag är så trött... Ikväll så åker jag hem vilket fall som helst... Sorry Tia...

Fick blommor

Publicerad 2012-04-24 13:48:31 i Gott och blandat

Igår fick jag blommor från mamma, vilket fick mig att bli ganska förvånad. En bukett med vita rosor. Väldigt fina. Får ta bild när jag kommer hem.

Dag 84 - Längtar efter lönen

Publicerad 2012-04-24 10:43:06 i Gott och blandat

Vill så gärna ha min lön nu, köpa lite sprit på taxfree och ha det hemma när jag är sjuk å så. Just nu har jag halsont och skulle vilja få bort det, blä.

Min lilla Chibiz ville ligga och kelas på morgonen. Min lilla knasboll, kommer sakna henne men ändå inte... Ångrar lite grann att jag inte tog med min stickning. Japp, du läste rätt, kan sticka lite grann, mestadels halsdukar. Kan brodera, och det är det jag är bäst på. Kommer börja ladda upp lite bilder här och på instagram, så folk kan se vad jag kan göra. Min dröm är att enbart jobba med det, skapa broderier till folk till olika priser. Skulle vara kul... :)

Jag ger mig inte!

Publicerad 2012-04-23 17:44:15 i Gott och blandat

GAH! Allstå på riktigt, varför? Jag har tränat 3-4ggr per vecka, mamma vet om det och har inte sett mig på ett par veckor, gissa vad det är det första hon säger till mig... Har du gått upp i vikt? Du ser tjockare ut... Har du druckit alkohol? Drick inte alkohol med dina vänner, ok? Äter du mycket socker? Ät krossat linfrö!
AAAAAAH!!??!?! Tack mamma, tack! Tack för dina uppmuntrande ord, mår så mycket bättre nu... eller?
Åh, jag är glad att jag har tagit ett snack med min moster som berättade om att i början så får man mer muskler=mer vikt, för muskler väger mer än fett. Detta innebär inte att jag vräker i mig godis och kakor å läsk, utan jag försöker att tänka på kolhydrater, äta regelbundet, äta frukost osv. Går sisådär men jag försöker. Men jag ger inte upp.

Dag 83 - Oslo!

Publicerad 2012-04-23 12:53:04 i Gott och blandat

Jag kan inte fatta att jag ska åka till Oslo! Kommer vara så spännande! Och allt gratis! :) Det låter så nice för jag är typ pank och Oslo är så dyrt! Men jag kommer ha kul :)

Min mobil är knäpp! Alla bilder har bytt p...

Publicerad 2012-04-23 11:17:53 i Gott och blandat

Min mobil är knäpp! Alla bilder har bytt plats och jag blir helt galen! Gaaah! Men det spelar ingen roll... Tror jag... Kanske dags att kolla med ett antivirus om det är ngt virus... Men men. Har nu instagram installerad och har hur kul somhelst :) wiee... Dags att ta en del grymma bilder? ;)

Film nr 11 av 101: Invaders from Mars

Publicerad 2012-04-23 00:47:58 i 101 filmer att se innan du dör

Invaders From Mars (1953)

Amerikansk film, färg. En ung pojke upptäcker ett ljus falla ner från himlen, säger han åt sin pappa om sin upptäckt. Denne går till platsen, bara för att falla ner i en fälla och komma tillbaka till familjen helt känslolös. Pojken, som inte känner igen sin pappa, upptäcker ett kryss på sin pappas nacke. Snart inser han hur fler har ett kryss på nacken och en del av marsianernas plan att ta över jorden. Han söker efter hjälp, men alla vuxna tror att han bara hittar på allt. Kommer alla hinna bli zombisar eller kan vår unge hjälte få hjälp?

Jag tyckte att jag kände igen många filmer när jag såg denna, bl a Bodysnatcher och The Faculty, hur utomjordingar tar över människorna genom olika metoder. Trots filmen bra story blev jag väldigt förrvirrad av slutet, eftersom det verkar nästan som att hela filmen saknade ett riktigt slut. Eller?

Film nr 10 av 101: The day the earth stood still

Publicerad 2012-04-23 00:36:05 i 101 filmer att se innan du dör

The Day The Earth Stood Still  (1951)

Amerikansk film, svartvitt. När en flygande tefat landar i Washington blir folk nyfikna på vad och vem som ska komma ur farkosten. En man kliver ut som mottas av ett skott. Mannen förs till sjukhuset, där han berättar att han heter Klaatu. Han blir snabbt återställd och lyckas fly från sjukhuset för att sedan förklä sig till en vanlig människa under namnet Carpenter. Han försöker snabbt att se till att påbörja sitt uppdrag, få tag på viktiga människor och ge sitt budskap.

Filmens är ganska bra, har man inte sett denna eller den nya versionen så tycker jag att man ska börja med denna version, eftersom jag anser att på ett viss sätt så kan man se en röd tråd. Filmen i sig är ganska bra, har ett bra budskap och är intressant. Tycker bättre om denna version än den nya.

Film nr 9 av 101: When Worlds Collide

Publicerad 2012-04-22 21:13:05 i 101 filmer att se innan du dör

When Worlds Collide (1951)

Amerikansk film, färg. En grupp vetenskapsmän upptäcker att den 1 augusti så kommer jorden att gå under, och bestämmer sig att skapa ett fartyg för att rädda mänskligheten tillsammans med djur och viktiga dokument och flyga till en planet som kommer vara nära vid kataklysmen som mänsklighetens sista hopp. Vissa anser att de är galna, medan andra stödjer helhjärtat. Kommer jorden verkligen gå under?

Jo, jag vet, en kort beskrivning, men filmen är ca 70 min lång och ganska bra för att vara en gammal film. Intressant citat är "The new world is for young people". Är det verkligen så? Kommer världen gå under någon dag?


Film nr 8 av 101: The thing from an other world

Publicerad 2012-04-22 20:41:37 i 101 filmer att se innan du dör

The Thing From an Other World (1951)

Amerikansk film, svartvitt. Filmen handlar om hur em grupp får åka till Nordpolen för att undersöka ett föremål som ingen kan identifiera. De förstör skeppet men lyckas få med piloten, en utomjording. Eftersom han är under isen så ser de ingen direkt fara. Men denna varelse lyckas fly och börjar sin jakt efter näring, blod. Soldaterna och vetenskapsmännen blir tvingade att ta till vapen för att slåss för sina liv, dock finns en vetenskapsman som är övertygad om att det kan finnas ett fredligt sätt att nå fred mellan dem. Frågan som alla tänker på är om denne utomjordning kom ensam, eller om det är den första av flera tusen som ska ta över världen.

Filmen är ganska bra, men det är få visuella ögonblick som man kan se själva utomjordingen, men beskrivs som en vandrande morot med klor som tömmer människor på all blod som blir som ett slags gödsel till sitt avkomma. Saknade dom scenen eftersom det skulle ha fått filmen lite läskigare, men det är ju en film från 1951.




Freaks and Geeks

Publicerad 2012-04-22 13:15:29 i Filmer och serier

Jag började se denna serie som tyvärr har bara en säsong och blev helt kär! Den är så rolig och har en del kända skådisar, bl a Ben Stiller, Shia LeBeouf, James Franco, Seth Rogen, Linda Cardellini och Jason Segel. Värd att kolla på och undra varför de inte gjorde flera säsonger?!
Kort handling:
Handling kretsar kring den tonåriga flickan Lindsay Weir (Linda Cardellini) och hennes bror, Sam (John Francis Daley), som båda går på William McKinley High School under läsåret 1980/1981 i staden Chippewa, Michigan, som är en fiktiv förort till Detroit.
Serien är underhållande och jag skulle definitivt kunna se om den! LOVE IT!

Lite filmklipps :) Enjoy


Spiral Beach Voodoo

Publicerad 2012-04-21 22:45:48 i Gott och blandat



Head filled up with air, It's obvious you love the skin you wear,
I need to lie down, need some air,
Messing and lusting tie-dyed hair.

You're making a big mistake, Mister.
I remember,
I'm not telling a tale.

Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Hah.
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Hah.

Here I am,
Tied to a chair,
Explain it all,
How did I get there?
Lights are off and curtains droped.
Hurry,
Stop right there.

You're making a big mistake, Mister.
I remember,
I'm not telling a tale.

Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Hah.
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Who's gotta fix that, that, that voodoo?
Hah.

What are we gonna do?
Call the doctor!
Call the police!
Call the head vise!
Call the deep sea diver!
Who's gonna fix that, that, that voodoo?
Who's gonna fix that, that, that voodoo?

Who's gonna fix that, that, that voodoo?
Who's gonna fix that, that, that voodoo?
Hah.
Who's gonna fix that, that, that voodoo?
Who's gonna fix that, that, that voodoo?
Hah.

I can't remember,
My head's full. of. air.

Nästan pank

Publicerad 2012-04-20 13:01:07 i Gott och blandat

Jag spenderade 70 kr på kattsand när jag köpte den från hemköp, brukar få bet ca 50 kr annars när jag köper den på ÖB så, ja, något dyrare. Sen spenderade jag 100 kr på bensin igår och ca 60 kr på klämmor till gardinerna. Nej, köpte inte gardinerna, fast jag vill... Vi får se om det blir nya gardiner...

Dag 80 - Jag vill ha dom där gardinerna!

Publicerad 2012-04-20 09:32:49 i Gott och blandat

Jag har nästan bestämt mig för att köpa dom där über fina gardinerna... iiik... vill så gärna ha markisen uppe utan att känna att alla mina grannar glor in.. vill, vill... dom kostar bara 50 :-st.. måste ju köpa två st... svarta... kyuu...

Ångest...

xXx

Muffiat

Michael Bublé ikväll på Globen

Publicerad 2012-04-18 10:52:04 i Gott och blandat

Ja! Ikväll blir det av! Ska se min älskade Michael Bublé! Åh, all I do the whole night thru is dream of you! Han är så bra, kommer verkligen njuta med mamma och moster ikväll! Men jag glömde min digitalkamera hemma! FRUSTRATION! Hade velat ta bilder med den kameran. Nej jag måste börja använda den!
Så ikväll, you and me Michael Bublé♥

Dag 78 - Vill handla idag!

Publicerad 2012-04-18 10:22:02 i Gott och blandat

Jag trodde inte det kunde vara möjligt att jag skulle bli så shoppingsugen som nu. Iofs så köpte jag deo (Thai, kostar 65:- och räcker ca 3 månader) och klämmor för gardiner. Ska äntligen få upp mina gardiner! :D Köpte två paket, får se om det räcker med dem. Eller om jag måste köpa fler. Vill så gärna köpa svarta halvgenomskinliga garniner som är svarta med blommönster... Skulle passa så bra... Och dom kostar bara 50:- i lagerhaus... åh... har förbrukar ca 100 kr av mina 700 kr så egentligen har jag ca 600 kr kvar och om jag köper två gardiner så skulle jag ha 500 kr kvar... Kyaaa... Svårt. Vill men borde inte... Vi får se hur och vad jag gör.
xXx

Muffiat

Guldkortet till Grönan?

Publicerad 2012-04-17 11:54:00 i Gott och blandat

Överväger möjligheten att köpa guldkortet iår, mest för att den kostar 1499 :- och räcker till hösten, jämför med en vanlig entrékort (gröna kortet) som kostar 199 :- och en entrebiljett kostar 95 :- (höjs till 195:- på konsertkvällar 18-22).
Kommer utan tvekan att köpa gröna kortet, men guldkortet lockar mig... Om man räknar med att köpa gröna kortet och åkband så kostar åkband 299 :-. Så enligt mina beräkningar ska man ha gått sex gånger för att tjäna på kortet. Plus så får man gratis intreäde till Aquaria om man har guldkortet. Men samtidigt... 1499 :-... Ska man punga ut så mycket pengar?

Dag 77 - Knas morgon

Publicerad 2012-04-17 09:40:46 i Gott och blandat

Jag somnade jätte sent, kunde bara inte sova (Pepsi Max fel), vaknade med ca 10 min innan bussen skulle åka, var så glad att jag hade duschat inatt innan jag somnade så jag slapp det, katten hade mat, packade för gympan, matlådorna, frukost och bäddade snabbt sängen, tog med hörlurar för att lyssna på musik och nycklarna till jobbet. Andades ut, hann till busshållplatsen och där, väl framme inser jag att jag har glömt något viktigt... MIN MOBIL! Först tänkte jag att det var helt ok med tanke på att jag sällan behöver den, men sen fick jag panik! Jag måste ju hämta Michael Bublé biljetterna! Konserten är imorgon och jag ville helst undvika att behöva hämta dem samma dag. Tänkte sen men det är ju mail, behöver ju inte ha mobilen. Jo sant med verifieringskoden finns på mobilen! Så min morgon har inte startat så bra... Hoppas bara på att det bara kan bli bättre...
*Suck*

xXx

Muffiat

Ny serie på g

Publicerad 2012-04-16 21:29:27 i Gott och blandat

Hittade en sida som min bror gillar, Freaks and Geeks. Jag tänkte kort: Oh yeah, det här låter kul. Vad gör man då? Fixar den kompletta säsongen! Mhm! Låter nice :) Hoppas den äger!

Titanic serien, det sista avsnittet

Publicerad 2012-04-16 21:00:40 i Gott och blandat

Jag grät! Ja, vi vet alla att Titanic sjunker men åh, man vill inte att folk ska dö! Speciellt vissa från serien... Åh, jag blev så ledsen. Jag kommer bara skriva en sak... TYPISKT BRITTISK AVSLUT!!! Åh! Min morfar har så rätt om alla brittiska serier/filmer. Kommer inte skriva mer... ;)

Film nr 7 av 101: Things to come

Publicerad 2012-04-16 20:42:59 i 101 filmer att se innan du dör

Things to come 1936

Brittisk film, svartvitt. Filmen börjar 1940 då det utbryter en krig som varar ca 20 år. Sen så kommer en man som skapar om världen och skickar upp en raket år 2035.

Ledsen men detta var en av de tråkigaste filmer som jag har sett på länge, somnade under vissa delar och sen så ville jag bara se en bra film. Tråkig med tråkig slut. Intressantaste under filmen när de har "fredsgas", detta gör tydligen alla fredliga. Vill ALDRIG se om den!

Film nr 6 av 101: The Invisible Man

Publicerad 2012-04-16 20:32:35 i 101 filmer att se innan du dör

The Invisible man 1933

Amerikansk film, svartvitt. En vetenskapsman hittar en formula som gör honom osynlig, nu vill han bara bli synlig. Det han inte förstår är att hans formula har gjort honom vansinig och nu vill han även ta över världen.

Filmen är kort med tanke på att den är ca 70 min lång, men den kan jag tänka mig att se om! Så välgjord med tanke på att det var från 1933! En cykel som cyklar helt själv och pedalerna trampar faktiskt, böcker som flyttas från ett ställe till ett annat, när han tar av sig bandaget och det finns INGET alls och det ser ut som att det är gjord med dagens teknik. Rekomenderar den varmt. Skriver som det stod på orginal affischen, "fantastisk sensation". Jätte bra film!


Film nr 5 av 101: Metropolis

Publicerad 2012-04-16 20:14:47 i 101 filmer att se innan du dör

Metropolis 1925

Tysk stumfilm, svartvitt. Framtidsfilm då en ung man, Freder, har det jätte bra i jämför med arbetarklassen som jobbar och bor underjorden. En dag möter han Maria då hon tar med sig arbetarklassens barn och säger "se dina brödrar, dina systrar". Freder blir kär i Maria och besluter sig att söka efter henne, vilket leder honom till underjorden där han får se hur de verkligen har det. Han konfronterar sin far, Joh, som skickar en spion efter sin son, Thin Man. Under Freders letande efter Maria träffar han arbetare 11811, tar över hans pass och inser hur jobbigt det är att jobba 10 timmar. Medan Freder är där går Joh till en gammal bekant, uppfinnaren Rotwang, som har en gravsten på Hel, deras gemensamma kärlek. Rotwang berättar att han har skapat en robot som ska vara Hel, eftersom Joh fick behålla Hels son. De kommer efter ett tag överens om att det ska inte bli till Hels avbild utan Maria. Det Joh inte vet är hur mycket agg Rotwang har till Joh, som har för avsikt att använda Maria för att skapa kaos.


Filmen går tyvärr inte att se till dess helhet eftersom många delar gick förlorade, men ett team år 2001 gjorde allt för att återställa filmen till hur den var när den kom ut på bio. Trots det så är den ganska bra, speciellt med hur de vågade (iaf på den tiden) visa den erotiska dansen som Maria hade. Folk, vi snackar om 1920, tvivlar att det tog ett år att göra filmen, men ändå, att de vågade. Skilldringen mellan helgonet Maria och "skökan" Maria är väldigt bra, vilket fick mig att se hur de asocierar Uppenbarelseboken med skökan, de använder själv det stycket på bibeln. Fick mardrömmar efter den filmen. Kommer inte att se om den.

Wikipediafakta:
Filmen är en föregångare inom science fiction-genren och har influerat filmer fram till idag: Blade Runner, Star Wars och Matrix.




Dag 76 - Imorn väntar verkligheten

Publicerad 2012-04-16 15:40:45 i Gott och blandat

Yes, imorn ska jag jobba, wohoo! Kan dock konstatera att jag inte har haft tråkigt hemma, har sett hela Heroes, lite av Firefly (den var så tråkig(Sorry Danne)), The Guild (tre säsonger (finns det mer?!)), den sista avsnittet av Face Off som var otroligt cool och tre avsnitt av den nya brittiska miniserien Titanic plus mina vanliga serier som jag inte hade hunnit se, Criminal Minds, House och Breaking In. Men jag har även sett en del filmer och stickat. Japp, du läste rätt, håller på att sticka en halsduk, som verkar gå väldigt bra. Idag har jag hunnit se på fyra filmer (hade sett halva igår kväll så tekniskt sett kanske man ska säga 3½). Snart ska jag tvätta och ha en massa rena kläder, ska skaffa de nya serier som kommit ut (Titanic och The Amazing Race). The Firm blir ju bara bättre å bättre, inte nog med att Josh ser bättre ut för varje avsnitt... ♥
Nej, ska fixa inför tvätten som börjar kl 16. See ya

xXx


Muffiat

Film nr 4 Paris qui dort (3:25)

Publicerad 2012-04-15 21:28:56 i 101 filmer att se innan du dör

Film nr 4: Paris qui dort (1925)
Fransk stumfilm, svartvitt. En morgon vaknar Eifeltornets vakt och inser att Paris sover. Han finner även andra som inte sover, nämligen några som kom med ett flyg till Paris. Snart inser de att trots att de har allt så kan livet vara tråkigt. Rivalitet och avudsjuka sprids bland männen då det bara finns en kvinna kvar. Detta avtar då de hör ett meddelande, det finns en professor som letar efter folk som är vakna. Så de tar sig dit så fort de kan.

Filmen är rolig och fick mig att minnas alla de gånger jag har drömt om att tiden kunde stå stilla, vad gör man då? Vad hittar man på då? Skulle man hamna vid det momentet att man har tråkigt?
Filmen har flera namn men orginal titeln är Paris qui dort, dock har den gått under namnen 3:25 och The Crazy Ray, vilket jag tycker förstör hela filmens handling (spoiler!)

Jag såg filmen på youtube, länk finns här.

Titanic serien

Publicerad 2012-04-15 16:10:29 i Gott och blandat

För ett par veckor så började en serie som heter Titanic, jag vet inte om det kommer vara en miniserie men än så länge så verkar det som att det är bara tre avsnitt som har kommit ut. Nästa avsnitt sänds ikväll, så jag kommer kunna se den ikväll. Totalt kommer det att vara fyra stycken avsnitt som gjordes för att "fira" att det gick 100 år sedan båten sjönk. Ganska intressant synvikel, samtidigt som det står att det är serien är en högbudget miniserie, vilket jag kan intyga att det stämmer, änsålänge. Men med den första delen så blev jag helt tagen av historian.
Lite om handlingen:

The series is a four-part television costume drama created by producer Nigel Stafford-Clark and written by Julian Fellowes to mark the one hundredth anniversary of the maritime disaster on 15 April 1912. It sets out to paint a portrait of a whole society, telling the stories of a wide range of characters, both real and imagined, from every social level. Their narratives are developed and gradually interwoven over the first three episodes, each of which ends in a cliffhanger as the ship begins to founder. The fourth and final episode draws all of the different stories together and reveal to the audience who survives.

Jag är har snart sett två avsnitt, och änsålänge verkar den vara lovande. :)
För lite bilder se nedan :)

The Flying Swords of Dragon Gate

Publicerad 2012-04-15 13:50:52 i Gott och blandat

Ok, titeln låter så cool, var tvungen att se den lite grann. Kinesisk (?) film som Jet Li är med och gör en Flying Dragon wanna be film speciellt när tjejen kommer med i filmen. Skrattade en del, antar att jag inte är riktigt på seriöshumör, men det spelar ingen roll ;) Den var sevärd iaf :)

Quick change

Publicerad 2012-04-15 12:53:21 i Gott och blandat

Jag bytte till mina svarta jeans. Tänkte på att jag ville helst undgå så många blicka som det bara går. Ibland går det, ibland går det inte. Men jag ska använda mina mjukisbyxor igen när jag städar hemma... Om det blir idag eller imorn, ja... Vem vet? Jag vet bara att jag är så trött efter att bara ha tvättat min jacka! Så trött!
Ska ta ner lite saker till källaren nu, kommer bli bra.

xXx

Muffiat

What ever dude

Publicerad 2012-04-15 12:14:04 i Gott och blandat

Jag vet inte om jag ska garva eller bara bli sur, men mest känner jag en "what ever" känsla. Ok, jag har på mig en hoodtröja, mjukisbyxor, stövlar (inte gummistövlar) och en armlös dunjacka, vad gör mina asjobbiga grannar? Först garvar dom och sen visslar dom, inte en gång utan flera gånger. Jag bryr mig inte, men jag fattar inte det. Ok, jag skulle nog inte garva, men med alla dom olika stil som finns så skulle jag inte tänka så mycket på det. Men jaja, vad gör man inte för sin favvojacka. Men det är varken kallt eller varmt idag, jag fryser inte men jag svettas inte heller. Men jag ska bara torka jackan, sen så får det gå som det går idag. Men jag kommer stanna hemma idag och förmodligen imorn. :/ Men vi får se.

xXx

Muffiat

Dag 75 - Fortfarande förkyld

Publicerad 2012-04-15 11:53:07 i Gott och blandat

Jag vaknade helt illa idag igen, blä! Jag skulle till en konsert med kollegorna men nu verkar det inte bli av, iaf för min del. Inte nog med att jag gick ut idag för att kolla tvättid och, yey, jag halkade och blev smutsig. Som tur kunde jag boka ett pass idag så jag kommer bara tvätta min jacka. Har lixom inget val, jag måste tvätta den. Den är så smutsig nu :/ Det negativa är ju att jag kommer bara kunna tvätta min jacka eftersom den behöver mer torktid. Så jag blev tvungen att boka ett till pass till mina kläder. Ja men vad ska man annars göra? Det är inte som att jag kan bara ta och prioritera hur jag vill. Blä... Ännu en dag som jag kommer att spendera hemma... Kommer iaf ut litegrann idag. Kommer ju atttvätta min jacka... Bara min jacka...

I won't take it back

Publicerad 2012-04-14 23:45:11 i Gott och blandat

I feel better now after the "little drama" in my life, but I won't take anything back. That was how I felt and as I expected I didn't get an apology, but I'm sure that in a couple of days, I'll have forgotten this minor incident.

Emo?

Publicerad 2012-04-14 23:29:38 i Gott och blandat

Jag tror att jag har funnit mitt kall, men det kommer ta ett tag att "konvertera" mig till en 100% emo, men jag antar att jag kommer bli en bra emo. Jag är negativ, är ofta ensam, ingen som saknar mig och blir sårad ofta.
Kasta handuken?
Jag tror att jag kommer passa som en emo...

Don't touch me, I bleed

Publicerad 2012-04-14 22:56:26 i Gott och blandat

Sometimes I find myself in a dark hole where I can't find myself. I just loose myselkf into a pitch black room, filled with lost emotions and sadness. All I wanted was to be in a group, instead, I got called an arse for a spoiler. Fine, I get it, some ppl react more than others. But still... The basic rule of what you post online is there forever, didn't apply to that girl, which makes me really sad. I know, live and let go, don't hold grudges, learn to forgive... I just canät take anymore crap from ppl, and sometimes, I don't liked being called Penny, even less an arse. I'm sorry if I'm not geeky enough or if I say stuff that's completely wrong.
This makes it even harder to try not to think of "the wrong person". I don't know why but I think of that person more now than ever and I hate that, specially now. In less than a week, I get two things that are much for me to handle. Maybe it's not much for some ppl, but right now, for me, it's alot. I just can't stand it anymore. Yes I did patch it up with the person that was talking "behind my back" so that obviously is over. But I was a bit sore after that, and now, I want more than anything be in that consert, having a moment that I shouldn't even be thinking of, but maybe have fun. To get to the other side isn't tempting, but to feel accepted is. And right now I feel rejected. I don't know what to do. I'm slightly loosing apetite, and no sweets for me makes my life hell. I don't know anything anymore. My patience is running out and all I feel is that I have no friends left,, I must be a horrible person. I know, I'm not suppose to be selfpittying but I can't help it... I'm feeling really down and just wish that my life could end here. I don't want to continue on this so called quest in life. I want the game over, and trust me, I won't be missed. I'm just tired of fighting, tired of being strong, tired of smiling. No one knows when you suffer, so don't waiste any time thinking that someone will care, 'cos they won't. I guess we all just pretend, right?
What ever, I guess that it's better being alone on a cliff, waiting for that push, 'cos superman has already died.

Ps! Sorry for my misspelling

Dag 74 - Spoilers

Publicerad 2012-04-14 22:36:19 i Gott och blandat

Ok, fine jag kan erkänna att jag inte tänkte för mig, var av blir jag kallad arsle... På engelska... Nice... Not... Hon blev så sur på mig, bara för att jag skrev tydligen en "spoiler", ok så här kommer en varning (och jag skiter i "it's gonna be a thing"), jag skrev att Graham från Once upon a time skulle eventuellt komma tillbaka under slutet av säsong 01 eftersom jag läste det idag på Wikipedia. The whole truth är att inlägget började med att jag skrev om Heroes, yes, jag har äntligen sett alla avsnitt. Men slutet... Jag blev så besviken, men jag skrev inte typ vad som händer med alla i serien, som Mohinder, Hiro, Petrelli syskonen och minst av alla Claire... Men tydligen spelar det ingen roll för skriver man att man tycker att Heroes slut var dålig och en besvikelse OMG! Du spoilade... Men wtf so what? Chucks avslut var inte den bästa först men sen fattade jag att det var ändå ett avslut, man blev inte hängd i luften bara för att de lägger ner en asbra serie.
Känner mig så ledsen, men samtidigt vet jag inte vad jag ska göra. Så vad skrev jag efter hennes extremt arga inlägg? Skrev det jag ska göra, jag kommer inte göra mer inlägg på den där sidan igen. Och det kommer jag göra, I won't give a fudge... Och jag ska nog växa upp och inte gå mer på onsdagsträffen, utan sikta på att träna mer och koncentrera mig på mig själv. Vi får se om jag ens kommer få en ursäkt. Tvivlar det. Tvivlar att hon läser min blogg så jag behöver inte "oroa" mig.
Hate my life right now...  If your life had a face I would kick it in the balls. Thanks for making me a dude, I never saw that day coming... Well, what ever right?
I bet that if they didn't hear from me again, they wouldn't notice or mind, so well, I guess that I won't hang with them anymore, so that I don't get to be a dude and have my balls kicked.
Wish I had icecream...
Oj... Nu vart det engelska... Strunt samma... Det får bara bli som det blir.

xXx

Muffiat

YES!

Publicerad 2012-04-12 15:09:41 i Gott och blandat

Slipper köpa biljett till Arlanda, vi ska alla åka taxi! YES YES YES! Slipper min ekonomi brista ^^ Och vi kommer ha egna rum! Jag kommer kunna köra mina gympass! Funderar på att köra Zumbapass på kvällen och ta med min minidator så att jag kan verkligen kommer kunna köra något :)

Yey!

xXx

Muffiat

Dag 72 - Mår piss

Publicerad 2012-04-12 11:59:43 i Gott och blandat

Mår dåligt idag. Vaknade med huvudvärk, ont i kroppen och allmänt trött. Jag gick inte ióch tränade idag, mest för att jag kände hur jag ville spy och hade lite feber, men jag bestämde mig för att gå till jobbet iaf. Jag tänkte mest på lönen och att jag skulle inte må bättre ligga hemma. Men jag fick verkligen tvinga mig upp och klä på mig. Ville egentligen bara sova men jag kom iväg och i tid, köpte en sallad, tog ut lite pengar som jag måste betala tillbaka. Har drygt 700 kr kvar att leva på men jag tror att det kommer gå bra.
Det enda som jag blev lite paff var när jag kom till jobbet och fick veta att jag behövde betala resan till flygplatsen. Nej det att jag är snål, men sóm sagt, har 700 kr kvar tills löning... Så jag kommer inte åka med Arlanda Express, eftersom jag är 26 år och det kostar nästan 500 kr ToR. Med flygbussen är det 200. Stor skillnad! Och jag kan köpa det som ett sms, då har jag verkligen råd att köpa biljetten och ha lite pengar att leva på. Ok, jag kommer få tillbaka pengarna om jag visar ett kvitto, men jag föredrar att köpa ett sms. Mycket mer smidigare. Har inte skrivit något om min arbetsresa till Oslo, så ja, nu vet ni det. Jag åker iväg men bara under en natt så jag kommer inte ens märka att jag har varit bortrest. Stackars Chibiz kommer sakna mig den kvällen och jag henne. Min lilla gulleplutt♥

xXx

Muffiat

Dag 71 – Vill köpa nya kläder...

Publicerad 2012-04-11 13:56:29 i Gott och blandat

Jag vill så gärna köpa nya träningskläder… Jag har haft samma kläder ett par år och vill ha nya. Om jag köper nya kläder så kommer det vara träningsbyxor och sportbh eftersom jag tycker om att använda mina manga tröjor ^^ Jag känner mig helt hemma när jag tränar med en Ouran High School Host Club tröja som visar Haruhi med Tamaki när han räddar henne… Kawaii ♥  Men men, vilket fall som helst så måste jag göra en rensning, och det kommer bli nu på lördag eftersom den filmkväll som jag skulle på blir inte av. Så I’m cleaning out my closet xD Det kommer bli jätte bra, och så måste jag städa balkongen på riktigt… Slänga skiten och ner med flyttlådorna, ner med all som ska till källaren… Kommer bli jätte bra och sen ska jag tvätta på söndag. Ska kolla om jag kanske kan tvätta min jacka på lördag… Skulle vara bra, tycker den är så smutsig. Det jobbiga är ju att den måste ju torka ordentligt… Annars så kommer den stinka blöt hund och det är knappast nice. Nej jag hoppas på en awsome weekend! Bara två dagar kvar! Och Drake ska man se på söndag… Spännande!

 

Whoohooo!

 

XxX

 

Muffiat

Heroes - I am inlove!

Publicerad 2012-04-10 17:35:28 i Gott och blandat

Jag började se på Heroes eftersom Zachary Quinto är med *dregel* Han är så snygg! Iofs spelar han bad guy på serien men jag bryr mig inte för han är missförstådd, hahahaha! Har sett tre säsonger och just nu är jag på delen Fugitives. Har inte sett Heroes på tre dagar... Abstinens...  Åh Sylar... ♥

Dag 70 - Imorgon börjar en ny kamp

Publicerad 2012-04-10 16:03:01 i Gott och blandat

Jag vet att det har gått ett tag sen jag skrev sist så jag kommer skriva en kort sammanfattning om hur jag har haft det

 

·         Jag tränade fyra gånger förra veckan, trots att jag hade vrickat foten.  Känner mig riktigt stolt över det!

·         Hade en jätte mysig fredag med en vän. Vi åt gott och såg på Emma. Det var awsome!

·         Gick på fest under lördagen och dansade ganska mycket (för er som känner mig så dansade jag lite mindre än vanligt). Sen provade jag att dricka Martini med en massa is. Det var gott faktiskt, helt imponerad.

·         Hälsade på mamma.

·         Var med mitt gäng (The Nerds and Geeks) och såg på film. Denna gång blev det The Prince of Persia. *dregel*

·         Tränade under måndagen. Det var kul! Ha ha, kan inte tro det faktiskt.

·         Fick besök både under lördagen och söndagen. Trevligt!

·         Tvättade och städade under fredagen. Diskade också. Och nu finns det en massa disk igen, ironi -_-’

 

Ja, så som ni kan läsa så har det hänt mycket under fyra dagar. Och det lär fortsätta hända en del, men antar att det som kommer vara jobbigast är det som börjar imorgon, min kamp mot inget socker, kort sagt inget godis eller söta goda saker… Kyuu :C Men det kommer väl gå… bra…hoppas jag… Tur att jag åt Calzones rotos i lördags… De var så goda! Hade inte ätit dom på ett bra tag, och dom är så himmelsk goda. Men nu blir det inga kakor, inga bullar, inget godis…. Inget choklad :(

Well, I will survive… Men till dess så var jag tvungen att köpa godis… Ok, köpte jätte mycket men vi får se om jag orkar äta allt… Ska jag skriva eller ej? Hmm… Det får bli ett mysterium! Hahaha!

 

XxX

 

Muffiat

Mina nuvarande projekt/utmaningar

Publicerad 2012-04-04 11:52:10 i Gott och blandat

Satt och tänkte, shit vad är det för projekt jag håller på med? Så för mig blir det enklast om jag skriver ner dem:

 

1.       Köpförbud under 3 månader, start 1 feb avslutas 30 april

2.       Se alla filmer enl boken ”101 sci-fi filmer att se innan du dör”

3.       Träna fyra gånger i veckan under fyra veckor (i princip hela april)

 

Vad har du för projekt eller utmaningar?

 

xXx

 

Muffiat

Dag 64 – Längtan & Godissug

Publicerad 2012-04-04 11:11:49 i Gott och blandat

Längtar fortfarande efter att kunna köpa vad jag vill, när vill det och från vilket ställe som jag vill. Inte bara så att om jag byter abonnemang så får jag en gratis mobil på köpet. Ja men ni vet, det Tele2 har, betala 345 kr i månaden och få valfri mobil, bindningstid på två år. Helt ok, jämförde min nuvarande abonnemang och jag skulle helt klart spara flera hundralappar. Gick från min gamla Comviq Smart till Tele2 Smart. Redan där sparade jag ungefär tusen kronor redan på den första månaden. Och nu kommer jag spara ca 200 kr varje månad och det känns helt ok. Och dessutom, gratis telefon, inga dolda avgifter. Det hoppas jag verkligen, annars kommer jag att klaga. Dock kommer jag få min nya mobil om ca 3 veckor. Helt ok, tycker fortfarande om min mobil, min Sony Ericsson Xperia pro. Varför? Den har tangentbord. Så jag kunde skriva snabbt och även surfa utan problem. Iphone… Touch screen… Yikes… Men det kommer gå bra… Jag tror verkligen det…

 

Godis, godis, GODIS! Godishelgen är på gång, men jag vet inte varför folk säger att de är bara helgen. Jag menar att man käkar godis i princip hela veckan. Jag fick ett påskägg fylld med godis på måndag, på tisdag fanns det tre überstora påskägg, fyllda med godis, och idag fanns det fortfarande godis kvar. Så ja, tydligen är påsken högtiden då man äter mest godis. Fatta! Godis! Kan vi inte äta mer gurka? Man kanske ska göra kampanj: Mer gurka åt folket! Hahahaha! Skulle aldrig gå, fast man borde kanske ha dyrare godis? Skulle få mig att tänka två gånger om jag skulle köpa godis eller ej. Men man kan inte få allt, eller hur?

 

xXx

 

Muffiat

Film nr 3 Aelita: Queen of Mars

Publicerad 2012-04-03 16:25:34 i 101 filmer att se innan du dör

3. Aelita: Queen of Mars (1924)

Rysk stumfilm, svartvitt. En morgon får världen ett konstigt telegram och ingen tycks förstå vad det kan vara. Huvudkaraktären, vetenskapsmannen Los, försöker lösa mysteriet men det tycks inte gå någon vart. Så Los vill bara koncentrera sig på att bygga ett skepp till Mars. På planeten Mars bor drottningen Aelita som känner att människor är jätte spännande och blir kär i Los när hon får syn på honom. Hennes man, Tuskub, blir svartsjuk och förstör maskinen som hjälper henne att se på människor. Tillslut lyckas Los komma på hur han kan bygga ett skepp och åker till Mars.

 

Filmen var rolig med ett oväntat slut. Jag saknar dessa typer av filmer som man gissar sig fram till ett slut och plötsligt så vänder hela filmen och slutet är inte alls som man har trott. Ett plus måste vara när marsmännen gör revolution a la socialismen och kärleksproblemen som uppstår under filmen. Polismannen var också rolig, så definitivt sevärd.

20

Film nr 2 Himmelskibet

Publicerad 2012-04-03 15:22:46 i 101 filmer att se innan du dör

2 . Himmelskibet (1918)
Dansk stumfilm, svartvitt. Filmen handlar om Avanti Planetaros, en man bestämmer sig för att resa till Mars med frivilliga män. Men vissa tror att han har tagit vatten över huvudet och tvivlar att det kommer funka. Men han ger sig inte och lyckas bygga ett skepp, Excelsior, som tar dem till destinationen där de möter fredliga marsmänniskor som lever i harmoni.

Filmen var ganska rolig, men själva grunden till filmens tanke är helt rätt. De skulle bygga ett skepp som behövde åka snabbt för att kunna åka igenom atmosfären, dock så är ju skeppet helt fel och enligt filmen så gick det bra att andas i Mars.
1

Dag 63 – Sug efter köp och hantverk

Publicerad 2012-04-03 09:50:31 i Gott och blandat

Det är inte lika svårt att säga nej till onödiga köp via internet, har många gånger funderat på att fuska men efter lite självbehärskning så har jag inte gett vika. Men ibland så önskar jag att jag kunde köpa lite grann. Har dock varit så duktig… Ok, köpte ekologisk garn igår för jag vill sticka en halsduk, och jag har precis flyttat hemifrån och har typ ingenting… Inte ens stickor för att sticka… men jag ska få låna några från min moster, vilket göra att jag slipper köpa egna för tillfället. Men allt som jag broderar och sticker kommer jag att ladda upp… Ska se göra lite kategorier… eller?

 

Nej jag är inte den mest seriösa bloggaren. Om jag någonsin blir det, nej det vet jag inte, är jätte bra på att börja saker men aldrig avsluta dem… Så att jag har skrivit någorlunda regelbundet häpnar mig. Jag har en massa romaner/noveller som är halvfärdiga, teckningar, broderier… Tog tag i ett långstygnsbroderi i söndags och gjorde ganska mycket. Iofs så ska jag börja sticka också. Det kommer bli spännande :)

 

Och angående träningen, det gick bra igår. Tränade 75 min, vilket jag känner idag, men jag har med mig träningsväskan. Så ikväll blir det träning igen. Det känns spännande på ett sätt, och denna gång ska min utmaning lyckas :)

 

Lots of Love

 

xXx

 

Muffiat

Dag 62 – April = Träningsutmaning!

Publicerad 2012-04-02 15:53:03 i Gott och blandat

Jag har utmanat mig själv till att träna oftare, hela fyra dagar i veckan! Oh no… Eller? Jag har i a f stora förhoppningar om detta och har redan med mig min träningsväska till jobbet. Saken är det att jag måste bara planera, planera och planera ännu mer. Så mina träningsdagar kommer vara måndagar till torsdagar. Yey! Och varje pass ska vara ca 30 min lång. Skriver ca för att vissa dagar kan jag kanske träna 20 min och andra 45 min, helt beroende på hur pass mycket jag orkar. Och om jag skulle träna under lunchen så skulle det vara 25 min så att jag hinner klä om innan/efter träningen och såklart duscha. Sen tar det 8 minuter att gå till träningen men tillbaka ska man räkna med en 13 minuter. Och det är ju för att jag blir så trött efter träningen.

Jag kommer träna cirkelträning, vilket innebär att man tränar non-stop under träningstiden med maskiner som körs med tryck, stepbrädor och små studsmattor. Man är 30 sek vid varje station och man behöver inte ställa om styrka eller så.

So wish me luck!

 

xXx

 

Muffiat

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela