My world, My Rules

I am what ever I say I am

Film nr 14 av 101: Them!

Publicerad 2012-04-29 12:32:42 i 101 filmer att se innan du dör

Them (1954)

Amerikansk film, svartvitt. Filmen utspelar sig först i öknen där två polismän hittar en flicka som verkar vara helt paralyserad av en hemsk händelse. De beslutar att ta med sig flickan och sedan undersöka stället. De finner ett hus i öde och all socker är borta. Vad är det för hemska djur eller varelser som håller på att skada människorna? Snart blir flera vetenskapsmän inblandade och upptäcker att de hemska varelserna är myror, med de är fler tusen gånger större än vanligt. De lyckas förstöra boet men inte alla myrdrottningar. Kommer världen bli härskad av myror?

Filmen var helt ok, där emot så gjordes det mer bilder av myror inne i stan, vilket inte stämmer till hundra procent. Men filmen är helt klart sevärd och inte så dålig med tanke på att den är från 1954... Vad vetenskapsmännen misstänkte på filmen var att myrorna kom från all atombombande. Detta ledde till att de undrade om hur konsekvenserna skulle vara med tanke på den nya teknologin och dom nya vapnen. Idag har vi börjat se katastrofala konsekvenser om de olika biovapen och kärnvapen. Vad kommer det bli av oss om vi fortsätter på detta vis? Vilka dörrar har vi öppnat, och vilka har vi stängt?



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela