My world, My Rules

I am what ever I say I am

Film nr 3 Aelita: Queen of Mars

Publicerad 2012-04-03 16:25:34 i 101 filmer att se innan du dör

3. Aelita: Queen of Mars (1924)

Rysk stumfilm, svartvitt. En morgon får världen ett konstigt telegram och ingen tycks förstå vad det kan vara. Huvudkaraktären, vetenskapsmannen Los, försöker lösa mysteriet men det tycks inte gå någon vart. Så Los vill bara koncentrera sig på att bygga ett skepp till Mars. På planeten Mars bor drottningen Aelita som känner att människor är jätte spännande och blir kär i Los när hon får syn på honom. Hennes man, Tuskub, blir svartsjuk och förstör maskinen som hjälper henne att se på människor. Tillslut lyckas Los komma på hur han kan bygga ett skepp och åker till Mars.

 

Filmen var rolig med ett oväntat slut. Jag saknar dessa typer av filmer som man gissar sig fram till ett slut och plötsligt så vänder hela filmen och slutet är inte alls som man har trott. Ett plus måste vara när marsmännen gör revolution a la socialismen och kärleksproblemen som uppstår under filmen. Polismannen var också rolig, så definitivt sevärd.

20

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela