My world, My Rules

I am what ever I say I am

Film nr 15 av 101: Godzilla

Publicerad 2012-05-27 23:20:54 i 101 filmer att se innan du dör

Godzilla - Monstret från havet (1954)

Japansk film, svartvitt. Filmen i svart/vit handlar om ett enormt, förhistoriskt monster som störs av att amerikaner testar atombomber i Stilla havet. Den radioaktiva strålningen har gjort att Godzilla har muterats, och därmed blivit större, och fått egenskapen att kunna spruta en kraftig radioaktiv eldstråle ur munnen. Monstret attackerar flera skepp, innan den kommer i land i Tokyo och förstör hela staden, utan att någon kan stoppa den. Godzilla besegras slutligen av att en japansk vetenskapsman, som heter Serizawa (Akihiko Hirata), använder ett undervattenvapen, syreförstöraren, för att döda den. Han tar själv sitt liv med hjälp av detta vapen, för han är säker på att hans uppfinning är för fruktansvärd för att användas av mänskligheten. Filmen slutar med att alla är glada, men en av karaktärerna yttrar orden "Det kommer att sprängas fler atombomber, och då kommer det fler Godzillor." (källa: Wikipedia)

Filmen var ganska intressant men samtidigt så var ju en intressant synvikel vad som kan hända med kärnvapnet. Men under dom åren så var det väldigt viktigt det med kärnvapnets reslkutat. Detta ämnen är ju fortfarande aktuellt men på ett annat sätt. Men trots allt var filmen bra.

Pulpit rock

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela