My world, My Rules

I am what ever I say I am

Film nr 30 av 101: Vem vill döda Jessie?

Publicerad 2012-10-06 14:38:38 i 101 filmer att se innan du dör

Orginal titel: Kdo chce zabít Jessii?
Regissör: Václac Vorlícek
Land: Tjeckoslovakien
Produktions år: 1966 (svartvitt)
I rollerna: Dana Medrická, Jirí Sovák
Handling:  Professor Jindrich "Henry" Beranék och hans fru Ruzenka "Rosie" Beránková lever tillsammans i en relation där frun är den framgångsrika forskaren och mannen en "simpel" universitetsproffessor, Rosie upptäcker att hon han förvandla mardrömmar till underbara drömmar efter att ha haft en ko som försöksdjur, Kossan fick underbara drömmar, När hon kommer hem finner hon att hennes man är besatt av en serie , där den blonda och intelligenta Jessii är hjältinnan som förföljs av två skurkar, Under natten drömmer han om henne och Rosie blir svartsjuk, Hon ger sin man samma preparat och han somnar om. Föga anade hon att hennes lilla experiment skulle ha en ytterst märklig bieffekt. Om hon injekterar preparatet så materialiseras drommas, så drömmar kan bli verklighet! Hur kommer det gå nu när Jessie och skurkarna finns i vår värld?
 
Vad jag tyckte om filmen: En stor plus var att för första gången se en jätte smart blodin som uppfinner häftiga verktyg. Men skurkarna var roliga. En kille som kan flyga och är stark (jepp låter som super man men ändå inte riktigt han) och hans medhjälpare, en ful cowboy som är riktigt bra på skjuta. Det som gjorde filmen annorlunda var att när Jesii pratade så var det med pratbubblor, samma sak gällde skurkarna. Men filmen var ju väldigt komisk, speciellt vid rättegången, och alla jakt efter Jessii. Underhållande är verkligen ordet jag söker efter.
Betyg:3 av 5
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela