My world, My Rules

I am what ever I say I am

Film nr 32 av 101: Apornas planet

Publicerad 2012-10-06 21:56:03 i 101 filmer att se innan du dör

Orginal titel: Planet of the apes
Regissör: Franklin J. Schnaffner
Land: USA
Produktions år: 1968 (färg)
I rollerna: Charlton Heston, Roddy McDowall
Handling: Tänk dig en värld som styrs av apor, och människan är ett simpelt djur som inte ens kan prata, Det är den framtiden som Taylor (Heston) hamnar på. Efter att ha kraschat rymdskeppet mitt på havet beger han sig med sina två resenärer att hitta liv. De finner att människor blir jagade av apor som sport, där han tappar bort sina två vänner och blir tillslut ensam, och den ende talande människan. Kommer han att lyckas överleva och övertala resterande apor att han är intelligent och kan verkligen prata?
 
Vad jag tyckte om filmen:Helt ok men jag var fattade inte slutet först så jag var tvungen att se om början. He he... Men det hjälpte verkligen, för jag hade sett filmen tidigare men jag fattade inte slutet då heller. Jag tyckte bara att det var konstigt att han bara faller ner och typ "grinar". Men ja, en viss logik finns bakom slutet, men tack och lov så klarades det upp, efter flers års dunkel (jag minns inte när jag såg den sist, men om jag säger 10 år sen så skulle jag inte överdriva).
Betyg:3 av 5
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Acushla Muffiat

Jag är en tjej som skriver om allt, ibland för mycket, ibland för lite. Kallar mig själv en "multihobbymänniska" vilket är sant. Gillar en del saker och ser bloggen som en cyberdagbok. Dock skriver jag inte allt, tyvärr. So bare with me :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela